Reisaanbod

Welkom bij het reizigersforum van Veelzijdig Maleisie. Al vele jaren komen reizigers hier met vragen omtrent hun reis naar het prachtige vakantieland Maleisië. In de rubriek Vraag en Antwoord kun je alle vragen stellen. Laat ons achteraf weten hoe het beviel, of deel tips met de andere forumgebruikers. Ook kun je hier je reisplan delen, zodat anderen er input op kunnen geven. Mocht er ergens niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

Een nieuw bericht publiceer je gemakkelijk door eerst de rubriek te kieze en vervolgens links bovenin op 'Nieuw onderwerp' te klikken. In het nieuwe scherm schrijf je de tekst en onderaan heb je verder nog de mogelijkheid om foto's aan je bericht toe te voegen (klik op 'Foto toevoegen'). Als je bericht gereed is voor publicatie druk je op 'Versturen'.

Mededelingen

Naast het forum is er tevens een besloten Facebook groep genaamd 'Vrienden van Maleisië' waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Naast reizigers zijn hier ook expats actief, die vaak actuele tips en informatie delen met de rest van de community. Als je over een Facebook account beschikt is dit een zeer handige manier om je reisgerelateerde vragen aan ons te stellen.

Let op: niet iedereen ontvangt de bevestigingsmail na registratie. Stuur ons een e-mail zodat we je account meteen kunnen activeren.

Oudjaar en huurauto

Stel hier je vragen over Maleisië (en Borneo). Hier kun je ook je algemene (vakantie) vragen kwijt. Hier kun je jezelf ook voorstellen, en direct je eerste vraag stellen.

Oudjaar en huurauto

Berichtdoor Inske » Ma 12 September 2016 18:40

Van 31 dec t/m 14 januari zijn wij in Maleisië. Gezin met 3 kinderen tussen de 8 en 11 jaar.
Ten eerste willen we graag oudjaar vieren en vuurwerk kijken in Kuala Lumpur, welke wijk raden jullie daarvoor aan?

De volgende dag willen we vertrekken naar taman negara, liefst per huurauto.
Maar we zien er een beetje tegen op om in Kuala Lumpur te rijden.
Is het goed te doen ?
Of is t een optie om een busje te regelen naar TN en vanaf daar een huurauto te regelen?

De verdere plannen zijn:
Kenong Rimba
Cameron Highlands
Bukit Merah
Kangkawi
Misschien nog Koh Lipe
Met de nachttrein terug naar KL

Hopelijk heeft iemand nog goede tips...

Groeten Ynske
Inske
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Geregistreerd: Za 27 Augustus 2016 16:40

Re: Oudjaar en huurauto

Berichtdoor David » Vr 16 September 2016 07:53

Ik ben zelf nog niet in KL geweest met oud & nieuw, maar als ik zo wat foto's bekijk is het wel mooi om zicht te hebben op de skyline met de Petronas torens. Je kun misschien in Kampung Baru naar het vuurwerk kijken. Daar heb je een hotel met een dakterras van waar je een prachtig zicht hebt op de torens.

Ikzelf rijd altijd met de auto door KL. Als je weet welke richting je moet volgen is het best wel te doen. Pas wel op voor de motoren. Ze komen je langs alle kanten voorbij.
Gebruikers-avatar
David
Maleisiefiel
 
Berichten: 151
Geregistreerd: Di 08 Oktober 2013 09:22

Re: Oudjaar en huurauto

Berichtdoor Ilya » Do 15 December 2016 10:56

Oud en nieuw stelt helaas niet zo heel veel voor in Maleisie. Het wordt wel gevierd, maar niet zo uitbundig en niet door iedereen. Ik was - toen we nog in het centrum woonden - altijd verbaast dat het vuurwerk om 0.00 begon, en dat iedereen om 0.15 alweer in de auto (file) naar huis ging.

Ik zou in elk geval naar Suria KLCC gaan. In het park heb je mooi zich op het vuurwerk, met de Petronas Towers op de achtergrond. Hier wordt zover ik weet elk jaar een vuurwerkshow georganiseerd. Wellicht kun je het even vooraf uitzoeken op de website van Suria KLCC?

Verder wat betreft je reis. Rijden stelt niet zo heel veel voor. KL ben je zo uit en in de stad valt het reuze mee want het verkeer gaat meestal traag en alles is eenrichtingsverkeer. Zorg voor een lokale simkaart met 3g/4g en gebruik Google Maps om de stad uit te komen.

Ik zou zelf niet na Langkawi de nachttrein nemen. Veel gedoe en een vlucht terug naar KL duurt maar 50 minuten.
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55


Terug naar Vraag en Antwoord

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron