Reisaanbod

Welkom bij het reizigersforum van Veelzijdig Maleisie. Al vele jaren komen reizigers hier met vragen omtrent hun reis naar het prachtige vakantieland Maleisië. In de rubriek Vraag en Antwoord kun je alle vragen stellen. Laat ons achteraf weten hoe het beviel, of deel tips met de andere forumgebruikers. Ook kun je hier je reisplan delen, zodat anderen er input op kunnen geven. Mocht er ergens niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

Een nieuw bericht publiceer je gemakkelijk door eerst de rubriek te kieze en vervolgens links bovenin op 'Nieuw onderwerp' te klikken. In het nieuwe scherm schrijf je de tekst en onderaan heb je verder nog de mogelijkheid om foto's aan je bericht toe te voegen (klik op 'Foto toevoegen'). Als je bericht gereed is voor publicatie druk je op 'Versturen'.

Mededelingen

Naast het forum is er tevens een besloten Facebook groep genaamd 'Vrienden van Maleisië' waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Naast reizigers zijn hier ook expats actief, die vaak actuele tips en informatie delen met de rest van de community. Als je over een Facebook account beschikt is dit een zeer handige manier om je reisgerelateerde vragen aan ons te stellen.

Let op: niet iedereen ontvangt de bevestigingsmail na registratie. Stuur ons een e-mail zodat we je account meteen kunnen activeren.

Taman Negara: DEET of een alternatief?

Stel hier je vragen over Maleisië (en Borneo). Hier kun je ook je algemene (vakantie) vragen kwijt. Hier kun je jezelf ook voorstellen, en direct je eerste vraag stellen.

Taman Negara: DEET of een alternatief?

Berichtdoor Krin » Zo 04 September 2016 14:24

Ha mensen!

Wij genieten nu heerlijk van de Perhentians 8) over een paar dagen willen we verder reizen naar Taman Negara voor onze laatste stop.

Ik begreep uit verschillende bronnen dat de dengue/malariamuggen hier een opmars maken. Daarom willen we nog deet kopen, alleen is dit echt nergens te vinden hier! Las dat het verboden is, klopt dat? We hebben nu zo'n citronella-achtig geval, maar ben bang dat dat niet voldoende bescherming biedt (gezien de bulten op mijn benen hehe :P)

Weet iemand misschien waar we toch aan deet kunnen komen? Of anders een geschikt alternatief? Alvast heel erg bedankt!
Krin
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: Zo 22 Mei 2016 20:57

Re: Taman Negara: DEET of een alternatief?

Berichtdoor David » Vr 16 September 2016 07:43

Deet kun je inderdaad beter in Nederland kopen. Een 'plaatstelijk' middel zal ook wel werken hoor. Ze verkopen bijvoorbeeld van die 'wierookspiralen'. Die werken ook wel goed, maar daar heb je buiten natuurlijk niets aan. Ik kan me overigens niet herinneren dat wij veel last hadden van muggen toen we in Taman Negara waren.
Gebruikers-avatar
David
Maleisiefiel
 
Berichten: 151
Geregistreerd: Di 08 Oktober 2013 09:22

Re: Taman Negara: DEET of een alternatief?

Berichtdoor Ilya » Do 15 December 2016 10:51

Ben je er nog uitgekomen? In de grote steden verkopen ze bij de drogisten het middel OFF (of een vergelijkbaar product met het bestanddeel OFF). Dit is hetzelfde als Deet. Het wordt echter niet overal verkocht. Mogelijk ben je uiteindelijk in Taman Negara zelf geslaagd. Je had er ook altijd nog wat kunnen vragen aan medereizigers, want meestal neemt iedereen veel te veel van die chemische rommel mee naar de jungle (bij de night tour rook je alleen maar Deet en andere muggenwerende spulletjes) :)
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55


Terug naar Vraag en Antwoord

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 8 gasten

cron