Reisaanbod

Welkom bij het reizigersforum van Veelzijdig Maleisie. Al vele jaren komen reizigers hier met vragen omtrent hun reis naar het prachtige vakantieland Maleisië. In de rubriek Vraag en Antwoord kun je alle vragen stellen. Laat ons achteraf weten hoe het beviel, of deel tips met de andere forumgebruikers. Ook kun je hier je reisplan delen, zodat anderen er input op kunnen geven. Mocht er ergens niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

Een nieuw bericht publiceer je gemakkelijk door eerst de rubriek te kieze en vervolgens links bovenin op 'Nieuw onderwerp' te klikken. In het nieuwe scherm schrijf je de tekst en onderaan heb je verder nog de mogelijkheid om foto's aan je bericht toe te voegen (klik op 'Foto toevoegen'). Als je bericht gereed is voor publicatie druk je op 'Versturen'.

Mededelingen

Naast het forum is er tevens een besloten Facebook groep genaamd 'Vrienden van Maleisië' waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen. Naast reizigers zijn hier ook expats actief, die vaak actuele tips en informatie delen met de rest van de community. Als je over een Facebook account beschikt is dit een zeer handige manier om je reisgerelateerde vragen aan ons te stellen.

Let op: niet iedereen ontvangt de bevestigingsmail na registratie. Stuur ons een e-mail zodat we je account meteen kunnen activeren.

Internationaal Rijbewijs

Stel hier je vragen over Maleisië (en Borneo). Hier kun je ook je algemene (vakantie) vragen kwijt. Hier kun je jezelf ook voorstellen, en direct je eerste vraag stellen.

Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor Myrthe » Di 27 Augustus 2013 19:34

De meningen over het internationaal rijbewijs zijn online nogal verdeeld, vandaar mijn volgende vraag: is een Internationaal Rijbewijs verplicht/nodig indien we een brommer of auto willen huren op Langkawi.

Ik denk dat mijn partner en ik allebei willen rijden (om en om op een brommer, of wellicht zelf twee brommers). Onze reisverzekering en ook de ANWB kon niet echt uitsluitsel geven over de noodzaak van dit papiertje. Uiteraard gaf ANWB aan dat het beter was om er een mee te nemen voor de zekerheid (jep, zij vangen het geld!).

Heeft iemand ervaring met het huren van een brommer of auto bij het hotel Alia Residence Business op Langkawi? Werd er om een Internationaal Rijbewijs gevraagd of was een (kopie) paspoort en vertoon van Nederlands rijbewijs voldoende?

Alvast bedankt voor de informatie.
Myrthe
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Geregistreerd: Di 27 Augustus 2013 16:52

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor JanW » Wo 28 Augustus 2013 03:38

Ik denk dat je wel probleemloos een brommer kan huren zonder internationaal rijbewijs. Een auto zou ook nog kunnen lukken (maar misschien niet bij de grote bedrijven).

Maar het idee van internationaal rijbewijs is niet om geld te vangen voor de ANWB, maar voor jou om een bewijs te hebben dat jij effectief in het buitenland mag rijden. Zolang je geen ongeval hebt of politie-controle is er niets aan de hand, maar anders kan je wel eens problemen hebben. Een politie-controle kun je nog mits het betalen van 50 ringit in der minne regelen, maar bij een ongeval zal de verzekering heel vervelend doen.

Alleszins, een Belgisch rijbewijs is niet voldoende in Maleisië voor de politie, dat wordt niet aanvaard, enkel het internationaal rijbewijs. Ervaring van vrienden...

Kortom: auto/brommer huren gaat waarschijnlijk gemakkelijk zonder, maar het is voor de politie/verzekering dat je het nodig hebt, niet voor de verhuurders.

Jan
Ik woon en werk sinds 1 april 2012 in Maleisië!
JanW
Maleisiefiel
 
Berichten: 103
Geregistreerd: Do 10 Januari 2013 05:17
Woonplaats: Petaling Jaya

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor Ilya » Wo 28 Augustus 2013 08:32

Het NL rijbewijs wordt ook niet door politie in Maleisie geaccepteerd; daar snappen ze simpelweg niks van :).

Op Langkawi lijken er wat afwijkende regels te gelden. Vooral dat gedoe dat je voor een brommer een internationaal motorrijbewijs moet kunnen tonen is vreemd. Dit is ook de reden dat de meeste verhuurders je uiteindelijk zonder gedoe een brommer zullen verhuren. Niks aan de hand, gewoon ter plekke (bij bv Pantai Cenang) langs een paar van die tentjes; je ziet de rijen brommers (van exact hetzelfde type) 's ochtends voor de deur staan. Let erop dat in het weekend soms elke brommer verhuurd is (voor meerdere dagen).

Auto kan mogelijk met de combi paspoort, NL rijbewijs en credit card...maar ik zou voor de zekerheid gewoon een int. rijbewijs meenemen, al is het inderdaad maar om bij problemen wel iets te kunnen tonen dat geldig is.

Als je de brommer via het hotel huurt, ga ik er niet vanuit dat er moeilijkheden ontstaan. Als dit wel zo is, gewoon naar Pantai Cenang en het zelf daar regelen (is misschien nog iets goedkoper ook, RM40-RM60 per dag zou gemiddeld moeten zijn).
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor Elles » Wo 25 September 2013 19:03

Hoi, Ik heb de ambassade hierover gemaild en je moet voor Maleisie een internationaal rijbewijs hebben. Kun je zo halen bij de ANWB, 2 pasfoto's mee en je rijbewijs en je krijgt hem direct mee.
Groetjes Elles
Elles
Ervaren Toerist
 
Berichten: 94
Geregistreerd: Ma 23 September 2013 10:07

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor Ilya » Do 26 September 2013 08:19

Gratis? :)

Volgens mij moet je ook niet vergeten zo'n €13 mee te brengen :) (kan al wel weer duurder zijn)..
Schrijf je op je eigen website, je reisblog, facebook of twitter over je reis door Maleisie? Neem dan een linkje op naar Veelzijdig Maleisie. Dank!
Gebruikers-avatar
Ilya
Administrator
 
Berichten: 4146
Geregistreerd: Vr 02 December 2005 10:55

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor Elles » Do 26 September 2013 08:43

Hoi, €18,95 voor niet ANWB leden en €17,95 voor ANWB leden.
Heb je trouwens een rijbewijs nodig om te scooteren in Maleisie, onze dochter van 17 heeft haar rijbewijs nog niet, misschien dan wel. Ik bedoel of je met een gewoon rijbewijs kunt scooteren daar of misschien helemaal geen rijbewijs nodig?
Groetjes Elles
Elles
Ervaren Toerist
 
Berichten: 94
Geregistreerd: Ma 23 September 2013 10:07

Re: Internationaal Rijbewijs

Berichtdoor ritesh » Do 26 September 2013 23:16

Hoi Myrthe,

Op langkawi hadden wij een auto gehuurd. Hiervoor hoefde ik niet eens mijn rijbewijs te laten zien. Ik denk bij het huren van een scooter dit geen problemen moet leveren. Paspoort moet genoeg zijn. Rond pentai cenang, vlakbij de cenang mall heb je diverse verhuur bedrijven waar je een scooter kunt huren. De huurprijs ligt tussen de 30 - 40 RM per dag.

Als je een auto wilt huren hoef je dit niet vooraf te reserveren. Op langkawi airport staan diverse lokale maatschappijen die auto's verhuren. je kunt vrij goedkoop een auto huren. Wij hadden voor een auto 200 RM betaald voor 5 dagen. Informeer naar de prijs bij de verschillende verhuur bedrijven. Langkawi kan je heel goed doen met de brommer en auto. Ons voorkeur is toch gegaan naar een auto.

Succes
ritesh
Ervaren Toerist
 
Berichten: 66
Geregistreerd: Zo 10 Maart 2013 23:02


Terug naar Vraag en Antwoord

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron