Reisboeken Maleisie

Zijn er goede reisboeken over Maleisie verkrijgbaar? Welk boek is het beste?

Er zijn veel verschillende reisgidsen over Maleisie verkrijgbaar. Onze voorkeur gaat uit naar de Insight Guide Maleisie, die in Nederlandse en in Engelstalige variant verkrijgbaar is. Het mooie aan de Insight Guide reeks is dat de boeken altijd veel prachtige foto’s bevatten. Verder is de informatie in het boek zo geschreven dat het niet snel aan veranderingen onderhevig is. Hierdoor kun je het boek langer/vaker gebruiken, zonder dat de informatie achterhaald is.

reisboeken-maleisie-1

Een nadeel voor sommigen is dat er lang niet zoveel praktische tips in staan vergeleken met de Lonely Planet. De Lonely Planet is de meeste bekende reisgids, met boeken over de meest uiteenlopende vakantielanden, waaronder Maleisië. Het nadeel van de Lonely Planet Maleisie is voor velen dat de informatie vaak achterhaald is. Zaken veranderen snel in Maleisie, en veel reisboeken zijn onvoldoende in staat de informatie actueel te houden. De Rough Guide to Malaysia is wat minder bekend, maar ook hier kun je veel interessante informatie in vinden. Hetzelfde geldt voor de prachtige duikgids van Zuidoost-Azië van uitgeverij Footprint Guides.

TipAls je een reisgids koopt, kun je het beste altijd een zo actueel mogelijke druk kopen; wat ons betreft gaat dit boven de voorkeur voor een reisboekenmerk. Verder hebben diverse reisgidsen ook handige smartphone of tablet apps. Dit scheelt een kilo gewicht in je reisbagage.

reisboeken-maleisie-2

De vakantieboeken kun je gewoon in de boekwinkel halen of laten bestellen. Bestellen via Internet is echter veel goedkoper. Via bol.com of De Zwerver.nl kom je de boeken voor een beduidend lagere prijs tegen, dan wanneer je deze in de winkel haalt. De meest goedkope oplossing is echter ebay.com, en dan vooral voor de Engelstalige versies van de boeken. Vaak koop je hier de boeken al voor minder dan €10,-, en dan hebben we het wel over de meest recente druk. Op ebay.nl en op marktplaats.nl kom je vooral Nederlandstalige tweedehandse reisboeken tegen, maar soms kan ook dit prima uitpakken. Kijk bij ebay.com wel uit dat je niet een kopie uit Azië koopt. Te goedkoop betekent soms dat het om imitatie gaat.

reisboeken-maleisie-3

Hieronder volgt een opsomming van de diverse leuke en interessante boeken over Maleisie; aangeboden door Bol.com:

[bol_search_form limit=”12″ block_id=”bol_5418a5447368e_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”0″ default_search=”Reisgidsen Maleisie” name=”Reisboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 reacties op Reisboeken Maleisie

  1. JP
    maandag, 27 april 2015 om 15:09 (5 jaar geleden)

    Ik zou graag het gratis ebook met tips over maleisie ontvangen, maar zie geen link

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *