Sunway Pyramid ijsbaan

Er is in Kuala Lumpur een superleuke en ijskoude attractie te vinden; de ijsbaan in de Sunway Pyramid shopping mall. Dit is samen met de Curve Royale ijsbaan in Mutiara Damansara (winkelcentrum The Curve) de enige ijsbaan van Maleisie. De ijsbaan is in 1997 geopend voor publiek; en sindsdien hebben er zelfs al een aantal toernooien plaatsgevonden. Maleisie heeft zelfs een ijshockey-club. De ijsbaan is natuurlijk vooral erg populair onder de lokale bevolking omdat dit de enige plek is waar je je even in een koude winterse bestemming waant.

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-1

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-2

De ijsbaan is groot, maar vooral tijdens schoolvakanties niet groot genoeg om de enorme massa aan te kunnen. Wij zijn er zelf een keer een paar dagen voor kerst geweest en je kon er nauwelijks normaal schaatsen zo druk was het die dag. Het is echter wel erg leuk om eens in een tropisch land te schaatsen, al was het maar omdat je als Nederlander (die natuurlijk kan schaatsen) gemakkelijk tussen alle Maleisiƫrs door kunt schaatsen. 90% van de schaatsers op de baan kunnen het niet of nauwelijks, vandaar dat je er zelfs schaatsles kunt nemen.

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-3

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-4

De baan wordt een aantal keren per dag schoongemaakt, waardoor je er tijdelijk (maximaal 30 minuten) niet op mag schaatsen. Je moet zelf sokken en handschoenen meebrengen, heb je deze niet dan betaal je hier een paar ringgit extra voor (maar je mag ze dan wel houden). Schaatsen krijg je er standaard te leen; je laat je maat opmeten bij de balie en vervolgens krijg je de juiste maat mee. Het zijn geen Bauers, maar je kunt er best goed mee schaatsen.

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-5

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-6

Helaas is het verboden om op het ijs foto- of videocamera’s mee te brengen; of je nu wel of niet goed kunt schaatsen. Ze zijn wat dat betreft erg strikt, want enkele seconden nadat ik mijn kleine zakcamera aanhad kwamen de medewerkers al op mij af om mij te vertellen dat het niet toegestaan was om op het ijs te filmen :). Het ging gelukkig allemaal goed en ik had ook al wel wat korte filmpjes gemaakt.

Bekijk hieronder de video impressie van de Sunway Pyramid Ice Rink hieronder:

Je kunt je spullen voor RM2 ringgit kwijt in een kluis (vooral handig voor de shoppers met hun tassen vol spullen, die kun je er prima in kwijt). Hiervoor haal je bij dezelfde balie als waar je de schaatsen afhaalt een speciale munt die in de kluis past.

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-7

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-8

Hoewel we het schaatsen erg leuk vonden, was het tijdens de kerstvakantie in Maleisie veel te druk op de ijsbaan. Het was daarnaast soms ronduit gevaarlijk omdat er zoveel mensen slecht konden schaatsen en als raketten over het ijs schoten. Ervaren schaatsers kunnen dit prima vermijden, maar voor families met kleine kinderen wel iets om rekening mee te houden. De randen zijn echter wel altijd rustig en beiden voldoende ruimte voor kinderen om leuk te schaatsen.

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-9

sunway-pyramid-ijsbaan-maleisie-10

Openingstijden

De ijsbaan is van dinsdag tot vrijdag tussen 9.00 en 20.00 geopend. Op maandag en zaterdag is de attractie tot 22.00 geopend en op zondag tot 20.30.

Entreekosten

De kosten bedragen RM18 per persoon, RM23 in het weekend, RM26 tijdens vakantieperiodes en RM28 op feestdagen. Sokken kosten RM6 en handschoenen RM9 (beiden verplicht op de ijsbaan).

Adresgegevens

  • Sunway Pyramid Ice Rink
  • LL3 Sunway Pyramid
  • Jalan PJS 11/15 Bandar Sunway
  • Selangor 4615
  • Malaysia
  • Website

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *