Old Railway Station

Het treinstation Stesen Keretapi is in 1911 in gebruik genomen. 90 jaar lang was dit het centraal station van Kuala Lumpur. In april 2001 vertrok de laatste intercity vanaf dit station. Daarna is het nieuwe station KL Sentral in gebruik genomen.

old-railway-station-kuala-lumpur-1

old-railway-station-kuala-lumpur-2

old-railway-station-kuala-lumpur-3

Momenteel is The Old Railway Station, zoals het nu wordt genoemd, vooral een toeristische attractie. Je vindt er een klein museum en daarnaast vind je er een aantal bedrijven.

old-railway-station-kuala-lumpur-4

old-railway-station-kuala-lumpur-5

old-railway-station-kuala-lumpur-6

Het station zelf wordt nu nog gebruikt als halte van de KTM Komuter bovengrondse metrolijn, die onder andere vanaf KL Sental naar de Batu Caves gaat. Daarnaast rijden sommige intercity treinen nog wel door het station (alleen wordt er niet gestopt).

old-railway-station-kuala-lumpur-7

old-railway-station-kuala-lumpur-8

old-railway-station-kuala-lumpur-9

Het gebouw zelf is een prachtig bouwwerk, en zoals meerdere gebouwen die in dezelfde periode gebouwd zijn, heeft het station Moorse architectuur. Het gebouw ligt ongeveer 2 kilometer ten zuidwesten van Chinatown, aan Jalan Sultan Hishamuddin. Het werd ontworpen door Arthur Benison Hubback. Het contrast is prachtig, zo’n mooi oud gebouw tussen de moderne reuzen.

old-railway-station-kuala-lumpur-10

old-railway-station-kuala-lumpur-11

old-railway-station-kuala-lumpur-12

In het station vind je onder andere busmaatschappijen Plusliner en Nice. Daarnaast vind je er nog enkele kleine winkeltjes.

old-railway-station-kuala-lumpur-13

old-railway-station-kuala-lumpur-14

Hoe kom je er?

Een bezoek aan het station is makkelijk te combineren met een bezoek aan Lake Gardens dat hier op loopafstand vandaan ligt. Het oude treinstation wordt nog wel gebruikt door de KTM Komuter. Je kunt er dus makkelijk met de trein naartoe vanaf KL Sentral (1 halte en dan direct uitstappen). Vanaf het station loop je in een paar minuten naar de nationale moskee en van hieruit in 10 minuten naar de ingang van Lake Gardens.

Je kunt er ook in 10 minuten vanaf Chinatown naartoe lopen. Loopt eerst richting de Central Market, en vandaar loop je langs het hoofdkantoor van POS Malaysia via de voetgangersbrug naar het treinstation (je loopt vanaf metrostation Pasar Seni helemaal naar het treinstation).

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *