KOMTAR Complex

Het Kompleks Tun Abdul Razak, KOMTAR in het kort, is vernoemd naar de 2e premier van Maleisie met gelijkluidende naam. Het gebouw was tot de opening van Menara Maybank enkele jaren later het hoogste gebouw van Maleisie. In 1998 werd de Petronas Twin Towers het hoogste gebouw van Maleisie. Momenteel is het gebouw nog steeds het 8e hoogste gebouw van het land en het hoogste gebouw op het eiland, en dat terwijl het complex al uit 1986 stamt.

komtar-georgetown-penang-1

komtar-georgetown-penang-2

Het gebouw telt 65 verdiepingen en is 232 meter hoog. Voorheen kon je met een snelle lift naar de 55ste verdieping van het gebouw om te genieten van een prachtig uitzicht over het gehele eiland. Deze attractie is echter al weer een tijd terug gesloten vanwege een renovatie, en het is onduidelijk wanneer dit weer toegankelijk is voor toeristen. KOMTAR is duidelijk herkenbaar in Georgetown omdat het gebouw echt overal bovenuit steekt. Dit is vooral handig wanneer je zelf de stad verkent, je weet op elk moment waar je bent, de enorme toren dient als een baken.

komtar-georgetown-penang-3

komtar-georgetown-penang-4

Op de onderste verdiepingen van het complex heb je ICT Mall @ KOMTAR, een winkelcentrum voor elektronica en computeronderdelen, met vele kleine winkeltjes. ICT Mall @ KOMTAR is via twee loopbruggen verbonden met twee andere winkelcentra; 1st Avenue en Pranging Mall. Het winkelcentrum is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00.

komtar-georgetown-penang-5

komtar-georgetown-penang-6

De hogere verdiepingen bevat een keur aan bedrijven en overheidsinstellingen. Onderin het enorme complex heb je nog het KOMTAR busstation. Van hieruit vertrekken diverse bussen naar alle uithoeken van het eiland. Het luxe 5-sterren Traders Hotel ligt ook direct naast het complex.

komtar-georgetown-penang-7

komtar-georgetown-penang-8

komtar-georgetown-penang-9

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op KOMTAR Complex

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *