Hop-on, Hop-off bus

Kuala Lumpur heeft haar eigen Hop-on, Hop-off bus. Dit is een speciale attractie voor toeristen die de stad op een laagdrempelige manier willen verkennen. Ben je nog niet eerder in Kuala Lumpur geweest? Neem dan deze bus en je maakt gemakkelijk kennis met alle fraaie bezienswaardigheden van deze prachtige metropool. Het leuke van deze city tour is dat je bij elke halte kan uit- of instappen. Je bent dus vrij om in een paar uur een bepaalde attractie te verkennen, om vervolgens weer op de volgende bus op te stappen.

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-1

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-2

De bus rijdt langs ruim 40 bekende plekken in Kuala Lumpur, er zijn in totaal 23 stops waar je uit- en in kunt stappen. Je hebt drie informatiebalies waar je terecht kunt met vragen (en waar je kunt opstappen); Bukit Bintang, Malaysia Tourism Centre en KL Sentral.

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-3

De bussen zijn van het type dubbeldekker. Het bovendeel is gedeeltelijk overdekt, maar er is ook een open gedeelte, wat prettig is bij het maken van foto’s. De bussen zijn geschikt voor minder valide reizigers, en er is tevens gratis wifi aan boord. Ook wordt er tijdens de tour een bandje afgespeeld, met informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-4

Een belangrijke tip is dat het leuker is om busrit te doen wanneer het nog vrij rustig is. Tijdens de file staat de Hop-on, Hop-off soms flink vast wat de trip minder leuk maakt. Wat je in veel gevallen dan kunt overwegen is om tussentijds uit te stappen en gewoon lopend naar de volgende halte te lopen (binnen het centrum). De beste dag om de trip te doen is op zondagmorgen, voordat de locals naar de shopping malls gaan om hun vrije dag daar te spenderen. Andere goede tijden zijn tussen 10.00 en 12.00 in de ochtend op maandag, dinsdag en woensdag.

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-5

hop-on-hop-off-kuala-lumpur-6

Neem voor de zekerheid een paraplu mee; het kan nog wel eens flink regenen in de tropen. Neem ook zonnebrand mee wanneer je op het open dek wilt zitten; voor je het weet ben je verbrand.

Bekijk de officiële website van de Kuala Lumpur Hop-on, Hop-off bus.

Kaart route Hop-on, Hop-off

Bekijk hieronder de kaart met de route van de Hop-on, Hop-off. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

kaart-route-hop-on-hop-off

Openingstijden

De (grotendeels overdekte) dubbeldekkers rijden zeven dagen in de week tussen 9.00 tot 20.00. Elke 30 minuten vertrekt een bus vanaf één van de opstaplocaties.

Tickets

Een ticket kost RM45 voor volwassenen en RM24 voor kinderen en is 24 uur geldig (resp. RM79 en RM43 voor 48 uur geldigheid), je kunt ze op de volgende manieren kopen:

  • Op de bus zelf (instappen bij één van de haltes)
  • Vooraf via internet via de officiële website
  • Bij de lobby van je hotel (reserveren)
  • Touroperators in de stad Kuala Lumpur

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *